Politica de retur

Intra pe acest link https://lasardo.com/pages/creaza-un-retur si gestioneaza returul singur.

Returul produselor se accepta conform termenilor si conditiilor mentionati mai jos si sunt in conformitate cu prevederile O.U.G. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative. Produsele care fac obiectul comenzilor incheiate online, pot fi returnate, fara invocarea vreunui motiv intr-un termen de 14 zile de la data primirii acestora; inainte de expirarea perioadei de retragere, consumatorul are dreptul de a se retrage din prezentul contract, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art.13 alin.(3) si art.14 din O.U.G Nr.34/2014, in termen de 14 zile calendaristice incepand de la ziua in care intra in posesia fizica a produsului.

Potrivit actelor normative in vigoare, in cazul exercitarii dreptului de retragere din contractul la distanta, Consumatorul este responsabil pentru diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii produselor.

Pe de alta parte, potrivit acelorasi acte normative in vigoare, Consumatorul (Utilizatorul) nu isi poate exercita dreptul de retragere din contractul la distanta in cazul produselor care prin natura lor se pot deteriora rapid (Directiva EU nr. 85/2014).

Acesta este si cazul produselor furnizate de catre Vanzator, cum ar fi ceasuri, bratari, curele, inele, etc., care se pot deteriora rapid avand in vedere ca prin natura lor sunt destinate manipularii curente.

De asemenea, potrivit acelorasi acte normative, Consumatorul (Utilizatorul) nu isi poate exercita dreptul de retragere din contractul la distanta in cazul prestarii unor servicii de a caror executie a fost incunostiintat prin efectul legii sau in alt mod, si a caror executie a inceput, cum ar fi serviciul de constatare a deprecierii valorice a produselor rezultata din manipularea acestora.

In cazul produselor ce au componente confectionate din material textil, piele, piele sintetica, cauciuc, silicon si/sau plastic, pentru a inlatura contactul direct al agentilor alergeni cu pielea sau producerea de infectii si micoze, dreptul de retragere nu va fi acordat de Vanzator in situatia in care service-ul autorizat constata orice urma de purtare sau uzura a acestora.

Tinand cont de aceste considerente generale, Vanzatorul va acorda Consumatorului un drept de retragere conditionat de indeplinirea prezentelor conditii comerciale care asigura Vanzatorului posibilitatea reintroducerii in circuitul comercial a produselor returnate de catre Consumator, in aceeasi stare buna in care acestea au fost receptionate de catre Consumator.

CONDITII COMERCIALE

Consumatorul trebuie sa expedieze mai intai produsul catre Vanzator, dupa care trebuie sa transmita Vanzatorului o declaratie neechivoca asupra deciziei sale de a se retrage din contractul la distanta.

Consumatorul poate expedia produsul catre Vanzator Prin serviciu de transport (curierat rapid), ales in mod independent, caz in care Consumatorul trebuie sa inscrie pe documentul de transport al produsului urmatoarele "informatii obligatorii":

o    Expeditor: Nume si Prenume Utilizator;

o    Destinatar: PREMIUM INTERCOM SRL , STR DRUMUL POTCOAVEI NR 56 BIS, PIPERA VOLUNTARI JUDET ILFOV COD 077191

o    Numarul si data facturii de cumparare a produsului.

Atentie! Adresa mai sus mentionata este punct exclusiv pentru receptionarea coletelor expediate prin curier. Nu se predau colete in mod direct catre Profesionist!

Consumatorul va suporta costul direct al returnarii produselor, care in mod normal nu poate depasi suma de 40 lei + 19% TVA, prin serviciul de transport.

Consumatorul isi asuma pe risc propriu atat expedierea in afara termenului de 14 zile a produselor nedepreciate valoric ca urmare a manipularii, cat si expedierea in cadrul termenului de 14 zile sau in afara acestuia, a produselor depreciate valoric ca urmare a manipularii, pentru care lipsesc integral sau partial urmatoarele "conditii tehnice obligatorii":

1.     Produsele nu trebuie sa fie deteriorate din cauza actiunilor nepermise de manipulare mentionate in cadrul certificatului de garantie postat, altele decat cele necesare stabilirii naturii, caracteristicilor si functionalitatii produselor de catre Consumator.

2.     Produsele trebuie sa prezinte "caracteristicile obligatorii" a caror prezenta a fost confirmata de catre Consumator prin lipsa trimiterii unei sesizari catre Vanzator in termenul de 24 de ore de la livrarea/primirea produselor.

3.     Produsele trebuie sa fie insotite de urmatoarele "elemente obligatorii": factura de cumparare a produsului si certificatul de garantie,precum si orice alte documente /accesorii/cadouri set cu care au fost livrate.In cazul persoanelor juridice (acestea nu au calitate de consumator) ne rezervam dreptul de a accepta sau nu returul produselor.Cheltuielile de returnare sunt suportate de client, mai putin in cazul in care a fost trimis un produs diferit  fata de cel comandat, cu alte specificatii (marime diferita, culoare diferita etc.) sau cu defect. In oricare dintre aceste cazuri, costul transportului ii revine Vanzatorului, Pentru produsele cu defecte sau vicii de fabricatie, acestea trebuie aduse la cunostinta Vanzatorului, in maxim 24 de ore de la primirea coletului. Orice reclamatie ulterioara privind acest aspect nu va mai putea fi luata in considerare

4.    Iti recomandam pastrarea ambalajului original pentru protejarea integritatii produselor.Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat;

In toate cazurile, verificarea prezentei "informatiilor obligatorii" si a "conditiilor tehnice obligatorii" se va face de catre Vanzator direct si/sau de catre Service-ul autorizat, dupa caz.

Dupa expedierea produsului in prezenta obligatorie a "informatiilor obligatorii" si a "conditiilor tehnice obligatorii", Consumatorul poate trimite Vanzatorului decizia sa de a se retrage din contractul la distanta accesand modelul de declaratie aflat pe site-ul Vanzatorului www.lasardo.com, la sectiunea Retururi din contul pe care Cumparatorul l-a creat in momentul plasarii comenzii .


Urmare primirii acestei declaratii, Vanzatorul va trimite Consumatorului pe un suport durabil, confirmarea sa de primire, fara intarziere.catre Vanzator.

Orice comunicari ulterioare transmiterii acestei declaratii se vor face doar in scris intre Consumator si Vanzator, prin intermediul unui suport durabil cum ar fi website-ul, in cuprinsul caruia Consumatorul are alocat un cont personal.

In cadrul Declaratiei sale neechivoce de retragere din contractul la distanta, completata si trimisa prin intermediul website-ului, Consumatorul trebuie sa transmita Vanzatorului urmatoarele "informatii esentiale" cu privire la expedierea efectuata: datele de identificare ale transportatorului pe care l-a ales, precum si numarul si data documentului de transport aferent expedierii.

Declaratia Consumatorului cu privire la retragerea sa din contractul la distanta in baza prezentelor conditii comerciale poate fi trimisa vanzatorului fara invocarea vreunui motiv, insa trebuie efectuata in termen de 14 zile calendaristice de la data la care Consumatorul, sau o parte terta indicata de acesta, alta decat transportatorul produsului, intra in posesia fizica a produsului.

Consumatorul poate sa opteze in termen de 24h de la data primirii comunicarii, pentru una din urmatoarele variante:

1.    I) sa accepte deducerea deprecierii valorice si primirea diferentei valorice ramase, in schimbul retinerii de catre Vanzator a produsului returnat. 

Contravaloarea produsului, mai putin deprecierea sa valorica va fi transferata direct in contul bancar comunicat de catre Consumator Vanzatorului. Acest cont ar putea fi debitat cu o intarziere de 24-48 de ore daca este deschis la o alta banca decat banca ce asigura platile in cadrul website-ului. 

In situatia in care Consumatorul a optat pentru inlocuirea produsului pe care l-a returnat, si in cazul in care Vanzatorul i-a comunicat Consumatorului ca produsul poate fi reparat, Consumatorul are obligatia de a comanda pe website, in termen de 1 zi lucratoare de la data comunicarii vanzatorului, orice produs de valoare egala sau mai mare, a carui disponibilitate ii va fi confirmata pe website, cu conditia achitarii, acolo unde este cazul, a costului de transport si a eventualei diferente de pret comunicata de vanzator, inclusiv ca urmare a deprecierii valorice. Contravaloarea transportului produsului initial ramane in sarcina Cumparatorului.

2.    II) sa solicite restituirea produsului si sa accepte sa plateasca in prealabil sau ramburs costul de restituire in urmatoarele cazuri in care:

  • Consumatorul nu accepta deducerea deprecierii valorice constatate (si implicit primirea diferentei valorice care-i poate fi returnata);

  • deprecierea valorica a produsului (costul readucerii acestuia la starea buna in care a fost receptionat de catre Consumator) depaseste contravaloarea de returnare;

  • repararea produsului (pentru readucera acestuia la starea buna in care a fost receptionat de catre Consumator) este imposibila (repararea nu poate fi efectuata ca urmare a lipsei partilor componente necesare la furnizorul international al acestora, etc.);

  • vanzatorul constata lipsa unor "conditii tehnice obligatorii" care sunt insurmontabile sau al caror cost depaseste contravaloarea de returnare.

 

In cazul in care Vanzatorul nu constata o depreciere valorica a produsului rezultata din manipularea acestuia, atunci Vanzatorul va restitui Consumatorului integral contravaloarea produsului sau il va inlocui, in functie de optiunea comunicata de catre Consumator, riscurile si costurile directe legate de expedierea produsului fiind in sarcina Consumatorului.

Consumatorul are obligatia sa achite vanzatorului toate costurile solicitate de acesta, in termen de 5 zile lucratoare de la data comunicarii acestora. Daca Consumatorul nu achita integral aceste costuri, dupa expirarea termenului mentionat, vanzatorul va avea dreptul la incasarea costului de depozitare a produsului returnat, in valoare de 1 leu pentru fiecare zi de depozitare. Consumatorul este avizat prin prezentele conditii comerciale obligatorii, ca in lipsa achitarii tuturor costurilor solicitate si neachitate in termenul mentionat (cum ar fi costurile de constatare, de depozitare a produsului, de refacere a "elementelor" si/sau a "caracteristicilor tehnice obligatorii" lipsa ale acestuia, de remediere a produsului pentru refacerea deprecierii sale valorice rezultata din manipulare, de transport al produsului care se restituie Consumatorului), produsul va fi retinut drept garantie de catreVanzator si va putea trece in proprietatea acestuia fara alte formalitati din momentul in care astfel de costuri solicitate si neachitate in termen vor depasi valoarea ramasa a produsului.

*) Consumatorul isi poate exercita dreptul de retragere din contractul la distanta incheiat cu Vanzatorul numai cu respectarea considerentelor generale si a conditiilor comerciale prevazute in prezenta sectiune. 
**) Se precizeaza ca pe teritoriul Romaniei este valabil certificatul de garantie postat pe website in cadrul sectiunii "Instructiuni si certificat de calitate si garantie". 
NOTA: 
a) Doar persoanele fizice au dreptul de retragere din contractul la distanta. 
b) In cazul returnarilor excesive (peste 3 returnari/ luna) sau repetate intr-un interval de 6 luni, Vanzatorul va putea refuza acceptarea lor sau va bloca accesul la viitoare comenzi, fiind considerate Utilizari abuzive sau Incalcari.