INSTRUCTIUNI – CERTIFICAT DE CALITATE - CERTIFICAT DE GARANTIE

- Termeni si conditii -

NOTA IMPORTANTA: Termenii si conditiile prezente sunt obligatorii. Va rugam sa le cititi cu atentie pentru a le putea indeplini.

Drepturile conferite Consumatorului1) prin Legea nr. 449/2003 privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora nu sunt afectate prin garantiile oferite.

Profesionistul SC PREMIUM INTERCOM SRL cu sediul sediul social in Bucuresti, Sector 2, Str.Alexandru cel Bun nr 14,  Tel: 0722192326, e-mail: office@lasardo.com, atesta calitatea produsului cumparat, conform elementelor caracteristice declarate si potrivit modelului prezentat pe website-ul www.lasardo.com.

Calitatea produselor confectionate din metal de baza pretios este certificata prin marcaj inscriptionat sau avizat de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor. Desi produsul nu a fost proiectat si construit pentru o anumita durata medie de utilizare, Vanzatorul declara ca acesta isi poate mentine functionalitatea pe o durata indelungata daca sunt indepliniti termenii si conditiile prezente.

Suplimentar fata de garantia stabilita prin lege, Vanzatorul acorda o garantie comerciala generala de 30 de zile de la data cumpararii produsului. Vanzatorul acorda o garantie comerciala speciala de 90 de zile de la data cumpararii produsului pentru prima reglare a abaterii mecanismului unui ceas, pentru prima schimbare a bateriei ceasului, precum si transportul gratuit al acestuia catre service-ul autorizat si retur.

CONDIȚII DE ACORDARE A GARANȚIEI

Garantia Lasardo Gioielli se ofera pe o perioada de 24 de luni din momentul plasarii comenzii si atesta faptul ca produsul este din argint 925 marcat si verificat de ANPC sau alte materiale specificate in certificatul de garantie a produselor, care este prezent in fiecare colet.

In cazul in care un produs prezinta un defect si consideri ca este acoperit de garantie, trimite o solicitare la adresa de email office@lasardo.com , in care sa fie atasata atat o imagine cat si o descriere cat mai clara cu modul si/sau locul unde s-a produs defectiunea.

Garantia NU acopera manevrarea necorespunzatoare, rupturi, deformari, furt, accidentare, suferirea unor modificari de culoare si forma dupa supunerea bijuteriilor la substante toxice, machiaje, apa cu sulf, activitati casnice, umezeala,  zgarieturi, intrebuintare gresita sau orice alta forma de distrugere etc.

Toate bijuteriile Lasardo Gioielli au fost verificate individual inainte de a fi puse spre vanzare.

ALTE ASPECTE:

 1. 1. Toate solicitările de reparație vor fi supuse unei inspecții și expertize realizate de catre expertii Lasardo Gioielli,  înainte de a fi procesate, pentru a se determina dacă reparația este acoperită de garanția comercială sau dacă este necesară o plată suplimentară. Acest lucru poate ajuta la evitarea situațiilor în care un client poate avea așteptări nerealiste în ceea ce privește reparația sau înțelegerea cauzelor problemei. Este important să se solicite informații suplimentare prin metoda de comunicare aleasă, cum ar fi prin e-mail, pentru a se asigura că se iau toate măsurile necesare pentru a rezolva problema în mod eficient.
 2. In cazul in care departamentul de reparatii constata ca nu este un defect din fabrica ci este un rezultat al unei utilizari necorespunzatoare, se va anunta clientul printr-un mail, in care se va face o concluzie a intregii proceduri.
 3. Dacă se constată că produsul clientului care a solicitat reparația pe garanție nu se datorează vreunei defecțiuni de fabricație și clientul nu dorește să efectueze reparația contracost a produsului, costul de transport al acestuia va intra în sarcina clientului, achitand rambuns taxa de 16 lei.
 4. Nu detinem aparatura necesara pentru lipire, sudura, micsorare si marire produse. Pentru reparatia produselor a caror dauna nu intra in garantia comerciala Lasardo Gioielli, punem la dispozitie posibilitatea de reparatie contra-cost, la bijutier, procedura care dureaza maxim 15 zile.
 5. In cazul in care clientul observa posibile defecte din fabrica precum lipsa pietrelor bijuteriilor, balamale slabite, închizatori defecte etc., este rugat sa sesizeze acest aspect in termen de 24h de la primirea comenzii. Sesizarea se face pe mail la adresa: office@lasardo.com, unde se vor trimite imagini cat mai explicit. Daca se constata ca produsul are defecte de manufactura, acesta va fi schimbat cu altul identic sau in cazul in care nu mai sunt disponibile produse in stoc, va fi rambursata suma echivalenta produsului. Produsul trebuie sa fie intact, cu eticheta atasata.
 6. Daca produsul ajunge catre client, acesta incepe sa il poarte si ii produce schimbari de culoare, textura, forma, nu se poate face inlocuirea cu un produs nou.
 7. In cazul inlocuirii, nu garantam ca va fi livrat acelasi model. Daca nu este disponibil acelasi model, se va livra un model similar avand o valoare echivalenta.
 8. Nu se poate solicita rambursarea banilor pentru produsele care au suferit rupturi, deformari, furt, accidentare, suferirea unor modificare de culoare si forma dupa supunerea bijuteriilor la substante toxice, machiaje, apa cu sulf, activitati casnice, umezeala,  zgarieturi, purtare excesiva, intrebuintare gresita sau orice alta forma de distrugere etc, chiar daca acestea se incadreaza in cele 24 de luni de garantie.

INTRETINERE PE VIATA

 1. Lasardo Gioielli ofera clientilor sai intretinere si reparatii pe viata, pentru bijuteriile achizitionate de pe site-ul nostru;
 2. Desi pietrele bijuteriilor nu fac obiectul garantiei, totusi, pentru clientii nostri, detinem pietre de rezerva pentru majoritatatea modelelor noastre, asa ca, daca s-a intamplat sa ramai fara vreuna, tot ce trebuie sa faci este sa ne anunti pe adresa de email office@lasardo.com, iar noi ti le vom trimite gratuit! Singurul cost suportat de tine va fi cel pentru transport (16 lei).
 3. Ti-ai achizitionat o bijuterie placata rose gold sau auriu si si-a pierdut din intensitate / si-a schimbat culoarea? Nicio problema! Instiinteaza-ne pe mail ca vrei ca aceasta sa arate ca noua, iar noi vom face asta pentru tine, gratuit! Singurul cost suportat de tine va fi cel pentru transport (16 lei)

Nici o garantie nu acopera deficientele produsului cauzate de actiuni/inactiuni nepermise precum: activitati sportive, profesionale, casnice; transport; manipulare; exploatare; punere in functiune; purtare; pastrare; depozitare; curatare, intretinere si reparare neautorizate de service; neindeplinirea termenilor si conditiilor prezente; expunerea produsului la uzura sau imbatranire, la contactul cu medii distructive care uzeaza premature produsul, precum: praf, fum, foc, abur, ploaie acida, substante chimice precum: substante caustice, solventi, inalbitori, produse petroliere, adezivi, acizi, saruri, produse cosmetice sau produse de curatare, clor sau substante care contin clor, inclusiv apa care le contine; plasarea mecanismelor la variatii de temperature in afara intervalului de temperatura in care acestea pot functiona normal (5°C - 35°C); setarea datei ceasului in intervalul orar 09.00 pm ÷ 02.00 a.m. in care este posibila deteriorarea mecanismului; mentinerea bateriei in stare consumata in interiorul ceasului si nesolicitarea schimbarii acesteia de catre service-ul autorizat atunci cand apar primele semne de functionare anormala; functionarea anormala a mecanismelor/partilor componente ale produselor datorata lipsei de intretinere in urma unor actiuni/inactiuni nepermise; inlocuiri de parti componente si acceasorii neautorizate de service

Prin astfel de actiuni/inactiuni se pot produce deficiente functionale si/sau structurale ale produsului, de aspect, de textura, precum: abraziuni, impregnari, deformari, ruperi, desprinderi, pori, fisuri, zgarieturi, corodari, decolorari, etc.

Folosirea normala a produselor care contin elemente din piele naturala confera pielii natural o patina naturala specifica, unica.

Vopseaua elementelor din piele sa poate impregna pe alte obiecte sau invers, iar acest efect nu este reversibil.

Nu recomandam pretratarea sau curatarea elementelor de piele/textile doarece se va modifica aspectul/textura acestora. In cazul in care Cumparatorul isi asuma astfel de actiuni nepermise, recomandam sa le testeze pe o suprafata mai putin vizibila a produsului.

Pentru curatarea produselor poate folosi un material textil moale si foarte putin umezit. Produsele cu fete textile se pot curata de praf cu o perie nu prea aspra (perie de haine), curatata si uscata.

In caz de contact accidental al oricarui produs cu substante care-i pot cauza deficiente, acesta trebuie doar tamponat usor cu un material textil moale.

In cazul bijuteriilor de argint, facem urmatoarele precizari:

1.PRECAUTII SI INFORMATII  UTILE :

 1.  Va recomandam sa feriti bijuteriile de lovituri, sa deschideti cu delicatete bratarile, cerceii, colierele, lanturile etc
 2. Bijuteriile se vor da  jos obligatoriu inainte de a face baie, de a spala vasele sau inaintea altor activitati similare in care bijuteriile ar veni in contact cu apa, detergentii, produse cosmetice si chimice, pentru a evita dezlipirea partiilor  (pietre pretioase si semipretioase, cristalele de zirconiu, stasuri) si uzura partilor care contin piele naturala sau alte materiale!
 3.   Bijuteriile care contin parti din cauciuc isi pierd elasticitatea daca intra in contact cu spayurile cosmetice sau cu orice alte produse petro-chimice.
 4. Materialele de natura organica, perle, corale, scoici, sidef sunt sensibile la produsele cosmetice si petro-chimice.
 5.   Bijuteriile  nu se vor purta in timpul somnului, pentru a evita deteriorarile.
 6.   Bijuteriile se vor da jos obligatoriu inainte de a lucra cu diverse substante chimice, pentru a nu-si schimba culoarea si pentru a nu se deteriora stratul de suprafata.
 7.   Bijuteriile nu se vor purta in timpul unor activitati fizice de contact sau care au ca rezultat transpiratie abundenta, pentru a se evita zgarierea startului de suprafata, dezlipirea partilor sau indepartarea stratului de suprafata al bijuteriei.
 8. Pentru ingrijirea bijuteriilor si pastrarea stralucirii acestora va recomandam sa utilizati o carpa moale, speciala pentru curatarea acestora si in nici un caz nu utilizati solventi sau substante chimice. De asemenea, nu folositi parfumuri sau spray fixativ în vecinǎtatea bijuteriilor.

2. CLAUZE  SI  CONDITII  DE GARANTIE:

Certificatul care va insoti bijuteria dumneavoastra garanteaza ca produsul este de argint 925% sau inox si nu-si schimba proprietatile in cazul utilizarii corespunzatoare a acesteia pe o perioada de 2 (doi) ani de la data cumpararii. Bijuteriile din argint comercializate sunt verificate si certificate, au o puritate de 92,5% si poarta marcajul directiei ANPC - Metale si Pietre Pretioase care garanteaza calitatea metalului pretios utilizat, precum si marca de responsabilitate a furnizorului italian.

Garantia comerciala a bijuteriilor este de 30 de zile.

Pentru modelele de bijuterii prevazute cu pietre (strasuri, zirconii, pietre pretioase si semipretioase), in cazul caderii acestora, producatorul sau dupa caz vanzatorul va inlocui pietrele cazute, intr-un termen de 15 zile.Daca acest termen nu poate fi respectat din motive independente de Vanzator,cum ar fi lipsa produselor sau a pieselor de schimb, se suplimenteaza termenul cu perioada necesara remedierii defectiunii,cu acordul scris al Cumparatorului.

Toate bijuteriile noastre din argint sunt rodiate,nu contin nichel si se conformeaza normelor europene in vigoare. De asemenea, bijuteriile au aplicate marca de titlu 925, impreuna cu marca de responsabilitate a furnizorului din Italia si marca de stat pentru vanzare pe teritoriul Romaniei.

Conform legii 449/2003 republicata,art.11 alin.2, cumparatorul nu poate cere inlocuirea bijuteriei din motivul caderii pietrelor.

Aceastǎ garantie NU include deteriorarea provocatǎ bijuteriei din cauza nerespectarii indicatiilor de la punctul 1 (precautii si informatii utile), accidentelor, a neglijentei, a utilizǎrii necorespunzǎtoare a acesteia sau a altor factori care nu au legǎturǎ cu defectele de material sau de manoperǎ. Orice reparatie la produsele aflate in termenul de garantie se va efectua în mod gratuit sau se va înlocui in conditiile OG nr.21/1992 revizuita, dacǎ se confirmǎ faptul cǎ un defect de material sau de manoperǎ a reprezentat cauza unei asemenea deteriorǎri, mai degrabǎ decât utilizarea necorespunzǎtoare a bijuteriei de cǎtre cumparator

Conform O.G. 21/1992, garantia consta in remedierea gratuita a deficientelor aparute la produse in cadrul termenului de garantie si care nu sunt imputabile consumatorului.

Conform aceleiasi ordonante, vanzatorul este obligat, la cererea consumatorului, sa inlocuiasca produsul sau sa restituie contravaloarea acestuia, numai in cazul in care timpul de neutilizare al produsului, din cauza deficientelor aparute in cadrul termenului de garantie, depaseste 10% din acest termen. Restituirea contravalorii sau inlocuirea produsului, se face numai dupa constatarea imposibilitatii folosirii acestuia si numai daca aceasta situatie nu este imputabila cumparatorului.

Reparatiile de service pentru cazurile care nu sunt incluse în aceastǎ garantie vor fi facturate cumparatorului.

 Drepturile consumatorului sunt conforme  cu O.G. nr.21/1992 republicata si LEGEA nr. 449/2003 republicata precum si altor modificari ulterioare. Drepturile consumatorului nu sunt afectate de conditiile de garantie prevazute in acest Certificat de Garantie.

In tabelul urmator sunt precizate situatiile in care etanseitatea la apa a ceasurilor - cu sau fara indicatie WR (Water Resistant) - este prezenta sau nu.

Indicatie WR pe cadran sau
pe carcasa ceasului
Contact accidental
cu apa
Dus Inot Scufundari neprofesionale Scufundari profesionale Folosirea remontoarului sau a butoanelor sub apa
Fara indicatie WR Nu Nu Nu Nu Nu Nu
Cu indicatie WR Da 3) Nu Nu Nu Nu Nu
Cu indicatie WR 30m/ 3 ATM/ 3 Bar/ 100 ft Da 3) Nu Nu Nu Nu Nu
Cu indicatie WR 50m/ 5 ATM/ 5 Bar/ 165 ft Da 3) Da 3) Nu Nu Nu Nu
Cu indicatie WR 100m ÷ 200m/ 10 ATM ÷ 20 ATM/ 10 Bar ÷ 20 Bar/ 330 ft ÷ 660 ft Da 3) Da 3) Da 3) Da 3) Nu Nu
Cu indicatie WR peste 200m/ 20 ATM/ 20 Bar/ 660 ft Da 3) Da 3) Da 3) Da 3) Da 3) Nu

Pentru a putea pastra etanseitatea la apa (rezistenta la apa) a ceasului prevazut cu remontoar infiletabil este necesar sa procedati conform indicatiilor care urmeaza:

Inainte de a efectua setarile ceasului cu ajutorul remontoarului, verificati daca remontoarul este de tip standard sau de tip infiletabil. Verificarea se face astfel: in pozitia in care remontoarul este lipit de carcasa, rotiti-l in sens invers acelor de ceas. Daca remontoarul nu se indeparteaza de carcasa in urma rotirii, inseamna ca este un remontoar standard. Daca se indeparteaza de carcasa in urma rotirii (se desfileteaza), insemna ca este un remontoar infiletabil.
Continuati sa desfiletati remontoarul complet. Aveti grija sa nu fortati sau sa bruscati remontoarul. Atunci cand remontoarul a fost desfiletat complet, trageti-l usor in pozitia exterioara pe treapta dorita pentru setare, dupa care trebuie sa il readuceti in pozitia initiala prin infiletare completa, adica pana cand acesta este complet lipit de carcasa, fara a forta.

Abaterile ceasurilor Quartz cu baterie pot fi cuprinse intre ±15/20 secunde pe luna, iar abaterile ceasurilor automatice/mecanice pot fi cuprinse intre ±10/30 secunde pe zi.


Caracteristici generale ale ceasurilor - modalitate de functionare si setare

Ceasurile automatice sunt mentinute in stare de functionare prin miscarea unui rotor semicircular, instalat pe spatele mecanismului, rotirea sa fiind determinata de miscarile naturale ale incheieturii mainii purtatorului. Dupa ce este scos de la mana, ceasul ar trebui sa functioneze aproximativ 2 zile (variind in functie de calibrul mecanismului). Daca mecanismul se opreste, este recomandat ca acesta sa fie incarcat manual, prin rotirea remontoarului in sensul acelor de ceasornic (de la stanga la dreapta) pana cand se simte o usoara rezistenta. Unele modele de mecanisme automatice nu permit reincarcarea de la remontoar; in cazul acestora, mentineti ceasul in pozitie orizontala, cu cadranul in sus, si efectuati cateva miscari circulare – acestea vor misca rotorul, care la randul sau va incarca ceasul.

Ceasurile mecanice sunt mentinute in stare de functionare prin rotirea remontoarului pana cand se simte o usoara rezistenta, atunci cand acesta se afla in pozitia normala, lipit de carcasa. Este recomandat ca intoarcerea ceasului mecanic sa se realizeze in mod regulat, odata pe zi.

Acuratetea ceasului mecanic si a celui automatic este de ±10/30 de secunde pe zi.

Ceasurile quartz sunt alimentate de o baterie, iar acuratetea foarte buna a acestora – in medie ±15/20 de secunde pe luna – este asigurata de catre oscilatorul quartz, circuitul integrat si motorul stepper, cele trei componente principale ale sale. In situatia in care bateria ceasului se consuma, este recomandat ca aceasta sa fie inlocuita cat mai repede, pentru a evita scurgerea ei si, prin urmare, defectarea mecanismului. Aceasta operatiune trebuie efectuata doar intr-un centru service autorizat. Unele ceasuri quartz sunt echipate cu functia E.O.L. (end-of-life) care avertizeaza purtatorul asupra faptului ca bateria este pe punctul de a se epuiza. La activarea acestei functii, secundarul incepe sa se miste la intervale de cate 2 secunde (sau mai mult, in functie de modelul mecanismului), anuntand astfel ca ceasul va mai functiona doar o perioada scurta de timp si, simultan, salvand din putina energie ramasa. In perioada in care secundarul se misca la intervale de cate 2 secunde, contorizarea timpului se face in continuare corect in interiorul circuitului integrat, indicatoarele de pe cadran afisand ora in mod corespunzator.

Energia necesara ceasurilor cu mecanism kinetic pentru a functiona este generata de un rotor, la fel ca in cazul mecanismului automatic. Diferenta ar fi aceea ca energia cinetica generata de catre rotor este transformata in energie electrica si apoi stocata intr-o baterie reincarcabila. Mecanismul kinetic imbina tehnologia ceasului automatic cu cea a ceasului quartz, obtinandu-se un ceas cu alimentare mecanica, dar care dispune de acuratetea unui ceas quartz. Rezerva de energie a unui ceas cu mecanism kinetic poate ajunge la cateva luni, chiar si pana la cativa ani.

Inainte de a efectua orice setari cu ajutorul remontoarului, verificati daca ceasul este echipat cu remontoar standard sau infiletabil. Verificarea se face astfel: in pozitia in care remontoarul este lipit de carcasa, rotiti-l in sens invers acelor de ceas. Daca remontoarul nu se indeparteaza de carcasa in urma rotirii, inseamna ca este un remontoar standard. Trageti-l usor inspre pozitiile exterioare pentru a face setarile necesare. Daca atunci cand rotiti remontoarul in sens invers acelor de ceas, observati ca acesta se desfileteaza, continuati pana cand este desfiletat complet. Intreaga operatiune trebuie efectuata cu deosebita atentie si fara a forta sau brusca remontoarul. Atunci cand remontoarul a fost desfiletat complet, trageti-l in pozitiile exterioare pentru realizarea setarilor necesare. In cazul unui remontoar infiletabil este crucial ca dupa realizarea setarilor sa il infiletati complet, pana cand este lipit de carcasa. In caz contrar, exista riscul de a compromite rezistenta la apa a ceasului.

Setarea ceasului in cazul remontoarului cu doua pozitii:

1: pozitia de functionare (cea mai apropiata de carcasa)
2: pozitia pentru setarea orei (pozitia extrema - cea mai indepartata de carcasa)

Setarea orei se face astfel:
- se trage cu grija remontoarul in pozitia extrema (2);
se roteste remontoarul in sensul acelor de ceas pana cand indicatoarele (orarul si minutarul) indica ora dorita;
- se apasa remontoarul inapoi in pozitia de functionare (1).

Setarea ceasului in cazul remontoarului cu trei pozitii:

1: pozitia de functionare (cea mai apropiata de carcasa)
2: pozitia pentru setarea datei (si a zilei saptamanii - in functie de model) (pozitia intermediara)
3: pozitia pentru setarea orei (pozitia extrema - cea mai departata de carcasa)

Setarea orei se face astfel:
- se trage cu grija remontoarul in pozitia extrema (3);
- se roteste remontoarul in sensul acelor de ceas pana cand indicatoarele (orarul si minutarul) indica ora dorita;
- se apasa remontoarul inapoi in pozitia de functionare (1).

Setarea datei se face astfel:
- se trage cu grija remontoarul in pozitia intermediara (2);
- se roteste remontoarul in sensul corect pana cand este afisata data dorita;
- se apasa remontoarul inapoi in pozitia de functionare (1).
Atentie: nu este recomandat sa modificati data in intervalul orar 09:00 p.m. si 02:00 a.m., intrucat este posibil ca data sa nu se seteze corect in ziua urmatoare si, deasemenea, se poate deteriora mecanismul.

* Pentru modelele de ceasuri care afiseaza atat data, cat si ziua saptamanii, setarea datei se realizeaza rotind remontoarul (tras in pozitia 2) in sensul acelor de ceas, iar setarea zilei se realizeaza rotind remontoarul in sens invers acelor de ceas.

Ceasuri cu functia cronograf

Aceste tipuri de ceasuri pot fi recunoscute usor dupa cele trei countere (subcadrane) pe care regasim unitati de masurare a timpului*. Acest unitati difera in functie de calibrul mecansimului – pot fi ore, minute, secunde, zecimi de secunda, sutimi de secunda, etc.

Modul de functionare este urmatorul:
Buton A: se porneste cronograful
Buton A: se opreste cronograful
Buton B: se reseteaza cronograful

Observatie: operarea cronografului este posibila doar atunci cand remontoarul este in pozitia 1 (lipit de carcasa).
* A nu se confunda cu ceasurile multifunctionale, care de asemenea au trei countere, dar care nu pot masura la comanda utilizatorului intervale de timp, ci doar afiseaza in countere elemente precum ziua saptamanii, ora in format 24 de ore, data, fazele Lunii, etc.

Cumparatorul poate preveni aparitia deficientelor produsului prin efectuarea curenta a intretinerii in conditii autorizate de service-ul autorizat, iar in cazul in care deficientele au aparut, prin constatari si remedieri autorizate de catre unitatea service.

Pentru a beneficia de orice garantie legala si pentru a se putea bucura de folosinta indelungata a produsului, Cumparatorul trebuie sa asigure indeplinirea termenilor si conditiilor prezente, astfel:

Cumparatorul poate beneficia de garantie doar daca reclama in termenul de garantie o deficienta reala a produsului,necauzata de actiuni/inactiuni nepermise (si deci neacoperite prin garantie).

Cumparatorul va preda catre Vanzator produsul reclamat si factura insotitoare in mod direct sau prin intermediul unui serviciu de curierat sau prin posta la libera sa alegere.

1) In cazul trimiterii produsului prin intermediul unui serviciu de transport (curierat sau prin posta), Cumparatorul trebuie sa inscrie pe documentul de transport al produsului urmatoarele informatii obligatorii:

 • Expeditor: Nume si Prenume Cumparator;
 • Destinatar: SC PREMIUM INTERCOM SRL – Str Drumul Potcoavei nr 56 bis, Pipera Voluntari, judet Ilfov
 • Numarul si data facturii de cumparare a produsului.

Daca service-ul autorizat constata ca deficienta reclamata nu este acoperita de garantie, Cumparatorul are obligatia de a suporta costul de transport al produsului si al documentelor sale insotitoare catre Vanzator si retur catre Cumparator, fiecare in valoare de 12 lei.

Costul de remediere poate fi acceptat de catre Cumparator doar in scris, la adresa de e-mail office@lasardo.com

Plata integrala de catre Cumparator, in avans, a tuturor acestor costuri reprezinta conditia necesara pentru ca Profesionistul sa-i poata restitui acestuia produsul.

O deficienta a produsului se remediaza gratuit in toate cazurile in care Cumparatorul o reclama in cadrul termenului de garantie a produsului si service-ul autorizat constata ca deficienta reclamata exista si ca nu este cauzata de actiuni/inactiuni nepermise (si deci neacoperite de garantie). Vanzatorul are obligatia de a remedia orice lipsa de conformitate a produsului in termen de 15 zile calendaristice de cand a luat la cunostinta de aceasta, in limita termenului legal de garantie si fara inconveniente semnificative pentru Cumparator. Nu poate constitui inconvenient semnificativ lipsa materialelor necesare pentru remediere la furnizorul international al produsului.

Cumparatorul are dreptul de a solicita in primul rand luarea masurii de reparare a produsului, sau a masurii de inlocuire a produsului, in fiecare caz fara plata, cu exceptia situatiei cand masura este imposibila sau disproportionate fata de alta masura legala. Masura de reparare a produsului este imposibila inclusiv atunci cand nu pot fi asigurate piese de schimb pentru reparare. Masura de inlocuire a produsului este disproportionata fata de masura de reparare daca costul de inlocuire este disproportionat in raport cu costul de reparare.

Daca nu beneficiaza nici de repararea si nici de inlocuirea produsului, daca nu s-a luat masura reparatorie intr-o perioada de timp rezonabila, sau daca masura reparatorie nu a fost luata in termen de 15 zile calendaristice in cazul existentei lipsei de conformitate a produsului, Cumparatorul poate solicita o reducere corespunzatoare a pretului produsului sau poate solicita rezolutiunea contractului. Pentru a nu fi disproportionata fata de alta masura legala, masura reducerii corespunzatoare de pret nu va putea depasi costul cel mai mic al oricareia dintre acestea.

Cumparatorul nu este indreptatit sa solicite rezolutiunea contractului daca lipsa de conformitate este minora, deoarece aceasta masura ar fi disproportionata in raport cu alte masuri legale. Cumparatorul nu este indreptatit sa solicite rezolutiunea contractului daca aceasta masura este imposibila.

Cumparatorul are obligatia de a achita contravaloarea serviciului de depozitare a produsului incepand din a 15-a zi calculatata de la data postarii online a costurilor in cadrul procesului verbal. Pana la achitarea integrala a acestor obligatii, Cumparatorul datoreaza Vanzatorului un cost de depozitare de 5 lei pentru fiecare 24 de ore de depozitare a produsului. Produsul va putea fi retinut drept garantie si va putea trece in proprietatea Vanzatorului fara alte formalitati din momentul in care aceste obligatii depasesc valoarea produsului.

NOTA:

1) Un Consumator care nu se identifica cu Cumparatorul poate beneficia de garantie doar daca isi asuma opozabilitatea termenilor si conditiilor prezente.

2) Cu exceptia supunerii mecanismelor de etansare a ceasurilor la variatii de temperatura in afara intervalului admis (5°C ÷ 35°C).

© Toate drepturile rezervate. Folosirea continutului acestui web site sau a unor parti din acesta fara instiintarea si aprobarea Profesionistului, ca cesionar exclusiv al dreptului de autor, se sanctioneaza conform legii.