Acest ghid este pentru barbatii care nu fac eforturi in a-si stiliza tinutele, care se simt bine in pielea lor atunci cand poarta bijuterii,dar si al celor care ar dori sa poarte, dar nu sunt atat de siguri ca fac o alegere corecta. Exista barbati care considera ca accesorizarea cu bijuterii este apanajul femeilor sau altii care pur si simplu dezavueaza aceasta idee. Pentru acestia din urma, nu avem niciun sfat in acest articol.

Tinand cont de revitalizarea puternică a trendului brățărilor pentru bărbați și tinand cont ca avem o gamă tot mai mare de opțiuni care acompaniaza subiectul, nu este de mirare de ce bărbații par să fie tot mai dezorientați de varietatea mare de brățări din care să aleagă. Mai mult, cum le alegem, stilizam si cum le purtăm impreuna cu alte brățări într-un mod bine inchegat, coerent? În acest ghid detaliat, vom aborda aceste subiecte si sper ca la finalul lecturii sa ramaneti cu cateva idei si repere de baza.

bratari barbatesti

DE CE POARTA BĂRBAȚI BRATARI?

În timp ce brățările și bărbații pot părea un amestec complicat, moda brățărilor pentru bărbați a luat amploare cu adevărat în ultimii câțiva ani. Pentru gentlemen-ii cu tendințe vestimentare și stilistice, brățările le-au oferit posibilitatea de a-și prezenta stilul, personalitatea și, eventual, o parte din povestea lor, fără a menționa un cuvânt. Și în cel mai ușor mod posibil. Cei timizi, le pot folosi in rol de initiatoare de conversatii, iar cei romantici pot purta cu melancolie, piese mostenite sau primite in dar de la persoanele dragi.

bratara piele we positive

Oamenii fac presupuneri despre cine suntem și cu cine ne petrecem timpul imediat când ne întâlnesc. Brățările sunt o modalitate bună de a transmite o primă impresie clară.

De la bratarile tennis sau cele din piele, la margele din lemn și piatra din lava vulcanica, la bratarile fixe metalice și brățările cu sfoara marinareasca, vedetele de film, TV și stilisti deopotrivă au acceptat in forta jocul brățărilor barbatesti, flexându-și priceperea stilistică în acest proces.

Ca și în orice lucru legat de stil, se aplică regulile generale. Cheia este să găsești brățări care să nu arate ca și cum tocmai ai jefuit cutia de bijuterii a altor persoane. În mod ideal, încercați să găsiți piese elegante și masculine, realizate din materiale interesante într-o gamă diversificata de culori. A detine o colectie echilibrata de brățări vă va oferi opțiuni din abundență atunci când decideți sa le asortati.

bratari tennis

Bratarile sunt unul dintre cele mai usor de combinat accesorii. Insa, totul trebuie nu numai sa para, ci chiar sa fie fara efort.

CUM SĂ ALEGEȚI BRATĂRILE POTRIVITE?

Pentru a vă asigura că acest mic accesoriu injectează cantitatea potrivită de fler și masculinitate tinutei tale , încearcă să fii atent la următoarele aspecte:

MARIME & PROPORTIE

La fel ca în cazul oricărui alt articol de îmbrăcăminte, marimea și proporția sunt de o importanță capitală. Acest lucru se reduce în esență la alegerea unor dimensiuni mai mari de brățări pentru încheieturile mai groase și brățări mai mici, minimaliste, pentru dimensiunile mai mici ale încheieturilor.

bratara barbati

În plus, brățara ar trebui să fie suficient de strânsă pentru a se potrivi perfect în jurul încheieturii. De exemplu, o brățară metalică supradimensionată care alunecă în sus și în jos pe braț se va dovedi a fi mai mult o pacoste, decât o completare estetică. Brățările mai grele ar trebui să fie mai apropiate de dimensiunea încheieturii tale, în timp ce brățările mai ușoare pot avea mai multă libertate de mișcare.

ESTETICA & STIL

Discernământul in alegerea bratarilor se rezumă în cele din urmă la preferințele tale de stil și la ce fel de aspect încerci să obții.

Cauți ceva mai vintage și retroactiv? O brățară din piele va face treaba, oferindu-ți sau aură de masculinitate robustă.

Cauți ceva mai stilistic și versatil? Brățările cu margele sunt alegerea ta perfectă aici, oferindu-ți un aspect natural care arată o latură amabilă a personalității tale. Brățările cu mărgele, cum ar fi cele de tipul piatră de lava vulcanica sau onix, pot adăuga un anumit element atrăgător aspectului tău și pot fi, de asemenea, un bun început de conversație.

Cauți ceva care este mai emfatic? O brățară cu zale din metal sau o bratara fixa, lata, ar putea funcționa deosebit de bine aici. Cu toate acestea,daca este prea mult metal, cu siguranta te vei simti stingherit.

Cauti ceva elegant si, in acelasi timp, mereu la moda, bratarile tennis sunt raspunsul. Acestea sunt, fara exagerare, vedetele en titre ai ultimilor ani. Plecand ca un accesoriu eminamente feminin,acestea au facut trecerea discreta de la incheietura fina a femeii,la cea masculina, fara sa stim exact cum s-a petrecut acest transfer. Acum au devenit si un accesoriu masculin must have, versatilitatea lor dandu-le posibilitatea de a fi purtate atat la tinute de zi, cat si de seara, la o tinuta rock, casual, smart elegant, alaturi de ceas sau alaturi de alte bratari tennis, uneori chiar combinate cu mai multe texturi si culori.Bratarile tennis merg alaturate atat unei bratari din piele, cat si unor bratari din onix sau cu hematite.

Brățările din material textil, avand la baza rădăcini nautice, vă oferă acel aspect evaziv, dar foarte căutat, „chic fără efort”. Brățările nautice pot fi purtate cu blugi, pantaloni chino, pantaloni scurți preppy sau costumele preferate de vară, cum ar fi in, bumbac sau seersucker!

bratara barbati ceas

CUM SA PORTI O BRATARA

#1 PENTRU ÎNCEPĂTORI, LESS IS MORE ( MAI PUTIN INSEAMNA MAI MULT)

Rezistați nevoii de a pune un straturi cu tone de brățări. Alege unul pe care îl iubești și lasă-l să strălucească.

#2  POARTA BRATARI PE UN SINGUR BRĂȚ.

Băieții poartă brățări la stânga sau la dreapta? Una dintre cele mai frecvente întrebări. Pentru bărbații care poartă brățări, un pic de asimetrie este șic. Uneori nu trebuie să fii prea echilibrat asupra aspectului tău.

# 3 POTRIVESTE BRATARILE CU NUANTA PIELII.

Identificați dacă aveți un ten cald sau rece, apoi alegeți-vă bijuteriile în funcție de asta.

# 4 POTRIVȚI-VĂ STILUL ȚINUȚEI.

Potriviți stilul brățării cu stilul dvs. de ținută. (mai multe despre asta mai târziu).

# 5 COMBINATI METALELE CU DIFERITE PIETRE.

Pietrele prețioase sunt o modalitate excelentă de a îmbrăca o brățară simplă.Mixati culoarea pietrei prețioase cu brățara de metal  pentru a crea un efect diferit.

# 6 POARTA BRAȚĂRILE CU ÎNCREDERE.

Brățările pentru bărbați ar putea fi intimidante. S-ar putea să te simți stanjenit când vei purta bijuterii pentru prima data. Dar dacă proiectezi încredere, ceilalți oameni vor simți asta în tine.

#7 JOACĂ-TE CU CONTRASTELE

Nu simți că trebuie să fii prea potrivit cu ținuta ta. Încercați să porți un stil de brățară , care să contrasteze cu restul ținutei tale pentru un pic de extravaganta în plus.

# 8 ÎNCĂLCĂ REGULILE.

Uneori, cea mai controversata combinatie de bijuterii nu ar trebui să funcționeze, dar pur și simplu funcționează. Nu vă fie teamă să încercați ceva nou. Think outside the box.

 bratara barbati

Ca regulă generală, o încheietură goală arată mai bine decât ambele încheieturi ocupate. Dacă vreti sa optați pentru un ceas pe o parte și brățări pe cealaltă, fie combinati brățările cu ceasul si lasati mana opusa libera, fie alegeți un aspect mai minimalist pe mâna opusă ceasului, cu cateva brățări subțiri combinate. Alternativ, ceasul de la o încheietură poate fi echilibrat de o singură brățară pe încheietura opusă.

CUM SE COMBINA BRATARILE

Fiind cea mai recentă pretentie stilistica a celebrităților,dar si a oamenilor obisnuiti deopotrivă, combinatiile de bratari au devenit cu siguranță tendința zilei (sau a deceniului?).

Combinarea brățărilor este arta de a aranja diferite tipuri de brățări pe încheietura mâinii în același timp și este denumită în mod obișnuit stratificare. Ideea este de a obține un aspect unic pe care o singură brățară nu îl poate oferi.

Începeți prin a combina două până la trei brățări care sunt oarecum similare ca temă, dar nu se potrivesc neapărat în ceea ce privește culoarea sau materialul. Când combinati câteva brățări în același timp, cel mai bine este să alegeți brățări mai subțiri și mai mici ca dimensiuni, cum ar fi o brățarile din material textil sau brățările cu margele. Acestea pot fi apoi combinate cu o brățară din piele pentru a adăuga un interes vizual suplimentar.

Un exemplu grozav, și împreună cu cele de mai sus, ar fi să combinați două brățări cu margele (piatră de lavă cu agat gri / hermatit / onix / albastru reglat) și o brățară din piele maro sau neagră.

Acest aspect ar avea ca rezultat un mix echilibrat, dar colorat, care armonizează culoarea, materialul, stilurile și lățimile brățărilor.

      1.CUM SĂ PORTI BRATĂRILE CU CEASUL TĂU

Pe lângă combinarea brățărilor intre ele, combinarea brățărilor cu un ceas pare să fie cel mai recent trend. Realizata cu gust, asortarea ceasurilor cu brățări poate crea o impresie incredibilă. Făcuta în mod necorespunzător, însă, ceea ce a început cu bune intenții s-ar putea dovedi a fi un dezastru de-a dreptul.

Similar cu sfaturile de stil despre purtarea brățărilor cu margele, există câteva capcane care merită evitate:

Dacă ceasul tău este piesa ta de referință, optarea pentru o brățară ar putea distrage serios atenția de la scopul propus.

Dacă ceasul tău este fabricat din material delicat, frecarea poate fi problematică. Frecarea dintre ceas și brățară poate duce la zgârieturi inutile, care nu merită pe termen lung.

Având în vedere prevalența din ce în ce mai mare a combinarii ceasurilor cu brățări, nu mai este o priveliște neobișnuită să vezi un domn care măcelareste absolut look-ul, optând pentru cinci până la zece brățări pe ambele maini! După cum am menționat mai sus, fă totul cu gust și vei arăta incredibil de bine accesorizat. Daca faci asta cu un mesaj agresiv este clar că cersesti atenție, iar combinația îți va afecta grav aspectul general. În timp ce combinarea brățărilor cu ceasul poate fi adesea văzută ca „sprezzatura” sau modă fără efort si naturalete, prea multe brățări contravin în mod clar acestui efect dorit.

      2.ALEGEREA TIPULUI CORECT DE BRATĂRI PENTRU CEASUL DVS.

Brățara pe care o alegeți ar trebui să depindă de materialul, culoarea și designul curelei ceasului. De exemplu, dacă porți un ceas de mână cu bratara metalica, este indicat să alegi o brățară tot metalică. Potrivirea culorilor metalice este de o importanță capitală, deoarece creează un aspect compact si asigura continuitate vizuala.

Alternativ, puteți combina o brățară din piele, material textil sau margele, de exemplu, cu un ceas metalic, pentru a crea acel sentiment de echilibru, prea multe brățări contravin în mod clar acestui interes.

Optarea pentru una sau două brățări tennis cu ceasul tău va funcționa perfect.

           3.ASORTAREA CULORILOR

Încearcă să găsești brățări care cel puțin să completeze culorile ceasului tău. Deși nu este necesară o potrivire exactă, găsirea de culori complementare ceasului, poate funcționa extrem de bine. Culorile asortate asigură că cele două piese se îmbină bine, pretându-se la o estetică elegantă, ceea ce poate duce la un interes vizual mai mare.

bratara barbati

      5.CUM ALEGEM BRATARILE IN FUNCTIE DE TINUTA SAU OCAZIE?

Deși brățările sunt extrem de versatile ca grup de accesorii, acest lucru nu înseamnă că toate brățările sunt potrivite pentru toate ocaziile. Faceți o prezentare la birou? O brățară metalică zgomotoasă și greoaie ar servi cu siguranță ca o distragere a atenției de la punctele importante pe care încercați să le furnizați.

În timp ce vă încurajăm să căutați brățări care să completeze stilul dvs. general, este esențial să alegeți brățări care să fie potrivite pentru ocazia sau decorul/ambientul pentru care vă îmbrăcați.

a) TINUTA CASUAL

Brățările cu mărgele pot fi purtate zilnic. Acestea sunt extrem de confortabile și, în general, își păstrează farmecul, chiar și după o utilizare prelungită. Onixul, Agatele, Lava vulcanica, Hematitele sunt cateva dintre optiunile de top. Urmeza Ametistul, Aventurinul, Calcedonia, Chrysocolla, Citrinul, Granatul, Jadul, Lapis Lazuli, Malachitul, Obsidianul,Ochiul de Tigru, Topazul si Turcoazul.

bratari barbati

Alternativ, brățările fixe, late pot funcționa deosebit de bine în situații ocazionale de zi. Vă simtiti rockstar într-o pereche de blugi și un tricou? Nu vă faceți griji atât de mult pentru brățara aleasa - păstrați-vă încrederea cu un aspect exuberant!

b) TINUTA DE AFACERI

Evenimentele sau contextul de afaceri necesită aproape sigur mai mult discernământ atunci când alegeți o brățară potrivită. Brățările care sunt elegante și minimaliste, cum ar fi o brățară fixa, simpla, o bratara tennis  sau o brățară subțire din piele, cu un aspect rafinat, isi pot face cu prisosinta treaba.

c) NUNTI & OCAZII SPECIALE

Nunțile și ocaziile speciale vă oferă o oportunitate excelentă de a vă deosebi de mulțime. Trebuie acordată o atenție deosebită tipului de aspect pe care încercați să îl creați, dar si codului de tinuta impus de un asemenea eveniment. Pentru o nunta pe malul marii sau oriunde in natura, aveti mai multe optiuni.  Nu purtati nicio bratara daca dress code-ul este Black Tie. Accesoriile permise unui barbat pentru tinuta Black Tie sunt butonii si ceasul ( optional un inel pe degetul mic, cu initiale, sigiliu sau blazon, dar despre aceste aspecte,in alt articol).

bratara barbati

Ok, deci sunt multe de digerat. De la sfaturi despre combinarea brățărilor, la cum să le purtati în funcție de ocazie si la gama largă de brățări disponibile pentru bărbați.

De retinut ca, in oricare dintre situatii te-ai afla, combina bratarile astfel incat ele sa reflecte cat mai mult din autenticitatea ta, din personalitatea ta unica. Acest ghid este doar un reper pentru a nu cadea in erori stilistice, nu sunt sfaturi care sa iti puna la indoiala gusturile personale. A-ti creea un stil propriu este pentru multi o povara, insa, uneori,a-ti urma instinctele exuberante si spiritul creativ , este cea mai buna alegere pentru a-ti contura originalitatea.

Și cu aceasta am incheiat pentru azi! Sperăm că ți-a plăcut să-l citești la fel de mult cum mi-a placut mie sa il scriu!