Dragi cititori, astazi, vom explora fascinantul univers al pietrelor lunii de nastere. Fie ca sarbatoriti o zi speciala sau pur si simplu doriti sa va apropiati mai mult de semnificatiile acestor pietre, este important sa cunoasteti povestea lor si sa va bucurati de frumusetea lor. Pietrele lunii de nastere sunt pietre prețioase sau semiprețioase, fiecare fiind asociată cu o luna specifica din calendarul gregorian. Iată o incursiune în această lume magica:

Ianuarie - Granatul

  • Culoare: Rosu intens, dar granatele pot varia in nuante, inclusiv verde sau portocaliu.
  • Semnificatie: Granatul simbolizeaza iubirea, prietenia si credinta. Se crede ca aduce noroc, dar si protectie impotriva energiilor negative.
  • Curiozitate: In antichitate, granatele erau folosite ca talismane pentru protectie in calatoriile lungi.

 Granatul se găseste în regiunile Kenya, Sri Lanka, Brazilia, Thailanda, India, Canada, S.U.A., Madagascar, Republica Cehă și Spania.

Februarie - Ametistul

Ametiștii, piatra natală a lunii februarie, sunt membri ai familiei cuarțului. În cele mai vechi timpuri, ametiștii erau apreciați de regalitate pentru culoarea lor violetă. Se crede că bijuteriile din ametist aduc noroc purtătorului și că radiază dragoste.

  • Culoare: Violet, de la nuante deschise la cele mai inchise.
  • Semnificatie: Ametistul este simbolul puritatii, linistii si claritatii mentale. Se crede ca aduce pace si echilibru.
  • Curiozitate: Numele provine din cuvantul grecesc "amethystos," care se traduce ca "intoxicatia." Grecii antici credeau ca ametistul putea proteja impotriva bauturilor alcoolice.

 Ametistii sunt extrași în general în Brazilia, Uruguay, Bolivia, Argentina, Zambia, Namibia și alte țări africane.

Martie: Acvamarinul

Piatra prețioasă din martie, acvamarinul, poate fi găsită într-o gamă largă de culori, de la albastru pal până la albastru închis. Se crede că bijuteriile din acvamarin întruchipează frumusețea oceanelor și le aduc purtătorilor cunoștințe, previziune și inspirație.

  • Culoare: Albastru deschis sau albastru-verzui.
  • Semnificatie: Acvamarinul simbolizeaza curajul, speranta si pacea. Se crede ca aduce liniste interioara si protejeaza impotriva energiilor negative.
  • Curiozitate: Numele provine din cuvantul latin "aqua marina," care inseamna "apa de mare."

Acvamarinul este asociat cu calmul și liniștea, și este adesea considerat simbolul apei și al iubirii. 

 bratara tennis acvamarin

Aprilie: Diamantul

  • Culoare: Diamantul este adesea incolor, dar poate fi gasit in diverse nuante.
  • Semnificatie: Diamantul este simbolul puritatii, invincibilitatii si iubirii eterne. Se crede ca aduce claritate mentala si noroc.
  • Curiozitate: Diamantul este cea mai tare substanta naturala de pe Terra.

Diamantele, piatra lunii aprilie, sunt cele mai strălucitoare și durabile dintre toate pietrele prețioase. Pentru persoanele născute în aprilie, se spune că bijuteriile cu diamante le protejează inocența și le scot în evidență cele mai bune calități. Diamantele au fost descoperite în Canada, India, Rusia, Brazilia, Australia și multe țări din Africa.

bratara tennis argint

 Atunci când alegeți un diamant, este important să luați în considerare tăietura, claritatea, greutatea în carate și culoarea pietrei. Citiți Ghidul nostru despre diamante pentru a afla mai multe atunci când cumpărați bijuterii cu aceasta piatra pretioasa.

Diamantul simbolizează puritatea, claritatea și eternitatea. Este considerat cea mai prețioasă piatră și este adesea folosit în inele de logodnă.

inel argint morellato

Mai: Smaraldul

Smaraldul verde bogat, piatra prețioasă de mai este cunoscută drept regina pietrelor prețioase. A fost mult timp considerat simbolul fertilităţii, renaşterii şi primăverii. Se crede că bijuteriile de smarald îi protejează pe purtător de pericolele călătoriilor lungi.

  • Culoare: Verde intens, de la nuante deschise la cele mai inchise.
  • Semnificatie: Smaraldul simbolizeaza speranta, renasterea si dragostea adevarata. Se crede ca aduce noroc si vindecare.
  • Curiozitate: Smaraldul a fost adesea asociat cu zeita Venus, simbolizand iubirea si frumusetea.

.

bratara tennis smarald

Numele de smarald este derivat din cuvântul grecesc „Smaragdos” care înseamnă „piatră verde”. Astăzi, majoritatea smaraldelor din lume sunt extrase în Columbia, Brazilia și Zambia. Culoarea verde naturală a smaraldului este incomparabilă în lumea pietrelor prețioase și, din acest motiv specific, culoarea este denumită în mod obișnuit „verde smarald”.

Smaraldul este asociat cu fertilitatea, speranța și reînnoirea. De asemenea, simbolizează încrederea și prosperitatea.

cercei argint smarald

Iunie: Perla si Alexandritul

Perlele sunt indigene din apele din jurul Japoniei și Chinei și sunt unice în lumea pietrelor prețioase, deoarece sunt singurele pietre prețioase care se formează într-o creatură vie. Aceste bijuterii ale mării vin într-o gamă largă de nuanțe, de la alb crem până la negru închis.

bratari perle manoki

  • Culoare: Alexandritul variaza de la verde la rosu, in functie de iluminare. Perlele pot fi albe, roz sau alte nuante.
  • Semnificatie: Alexandritul simbolizeaza transformarea si bunastarea, in timp ce perla simbolizeaza puritatea si succesul.
  • Curiozitate: Alexandritul este cunoscut pentru schimbarea culorii in functie de lumina, de la verde inchis la rosu purpuriu.

cercei perle viceroy

Iulie: Rubinul

Această piatră a lunii iulie a fost posesiunea prețuită a regilor și reginelor de-a lungul istoriei. Rubinul este un simbol al iubirii și al nemuririi. În unele țări, rubinele sunt folosite în inele de logodnă în loc de diamante.

  • Culoare: Rubinul este rosu intens.
  • Semnificatie: Rubinul simbolizeaza pasiunea, iubirea si curajul. Se crede ca aduce noroc si protejeaza impotriva energiilor negative.
  • Curiozitate: Rubinul este considerat "Regele pietrelor pretioase" si a fost adesea asociat cu puterea regala.

bratara tennis pietre rosii

Prețul unui rubin este determinat de culoare. Cea mai strălucitoare și mai valoroasă nuanță roșie a unui rubin se numește roșu-sânge de porumbel. Rubinele au fost extrase în Thailanda, Birmania, Sri Lanka, Cambodgia, Afganistan, Tanzania, Vietnam, Nepal, Pakistan, S.U.A. și Groenlanda.

inel argint piatra rosie

Rubinul este asociat cu iubirea pasională, curajul și energie. Este considerat regele pietrelor prețioase.

August: Peridotul

Peridotul verde strălucitor, piatra lunii august, a fost prețuită încă din cele mai vechi timpuri, datând din Egiptul antic cu mai bine de 3.500 de ani în urmă. Se crede că bijuteriile cu peridot alungă răul și au proprietăți vindecătoare speciale care îi pot proteja pe purtător.

peridot blog lasardo gioielli

  • Culoare: Verde oliv, cu nuante aurii.
  • Semnificatie: Peridotul simbolizeaza puterea, protectia si fericirea. Se crede ca aduce noroc si inspiratie.
  • Curiozitate: Peridotul a fost numit "lacrima vulcanului" de catre hawaieni datorita originii sale vulcanice.

Peridotul se găsește în rocile magmatice din mantaua superioară a Pământului și mici cristaliți de peridot se găsesc adesea în rocile bazaltice create de vulcani. Se găsește în S.U.A., Myanmar, Egipt, China, Sri Lanka și Pakistan.

Septembrie: Safirul

Numele de “safir “provine din latina unde “saphirus” inseamna “albastru, prin urmare, este potrivit ca piatra lunii septembrie să fie o nuanță de albastru catifelat. Cu toate acestea, deoarece safirele se formează în natură, ele vin într-o gamă de culori variind de la albastru foarte deschis la foarte închis, galben, maro, roz, violet, portocaliu roșcat și verde albăstrui. 

bratara tennis pietre albastre

  • Culoare: Albastru intens, dar safirele pot fi gasite si in alte nuante.
  • Semnificatie: Safirul simbolizeaza intelepciunea, credinta si puterea. Se crede ca aduce protectie si liniste interioara.
  • Curiozitate: Culoarea albastra a safirului a fost asociata cu cerul si divinitatea in multe culturi.

Safirul este una dintre cele două soiuri de pietre prețioase de corindon, celălalt fiind rubinul roșu. Vine în orice culoare de corindon, cu excepția roșului, albastrul fiind cel mai popular.

Safire sunt extrase din depozite aluvionare și pot fi găsite în Myanmar, Madagascar, Sri Lanka, Australia, Thailanda, India, Pakistan, Afganistan, Tanzania, Kenya și China.

cercei argint piatra albastra

Octombrie: Opalul si Turmalina

Opalii sunt apreciați pentru jocul lor fenomenal de culori care se schimbă odată cu unghiul de observație. Opal, piatra de naștere din octombrie este o piatră relativ moale și delicată. Bijuteriile cu opal sunt la mare căutare nu numai în rândul celor născuți în octombrie, dar sunt îndrăgite de majoritatea purtătorilor de bijuterii.

  • Culoare: Opalul prezinta jocuri de culoare, in timp ce turmalina este disponibila in diverse nuante.
  • Semnificatie: Opalul simbolizeaza creativitatea, inspiratia si pasiunea. Turmalina simbolizeaza protectia si echilibrul.
  • Curiozitate: Opalul este cunoscut pentru jocurile sale de culoare hipnotizante, iar turmalina vine in multiple variante de culoare, inclusiv roz, verde, albastru si multe altele.

piatra opal blog lasardo gioielli

Opalul este un mineral de siliciu hidratat. Își derivă numele de la numele Sanskirt pentru piatra prețioasă; upala. Opalele se găsesc în regiunile Mexic, Brazilia, S.U.A., Japonia, Honduras, Kenya, Cehoslovacia, Peru, Canada și Australia.

 Noiembrie: Citrinul

Citrinul, piatra lunii noiembrie, este o versiune portocaliu-aurie a topazului. Numele citrin provine din cuvântul latin "citrus",care inseamna lamaie. În antichitate, citrinul era apreciat ca un dar al soarelui și se credea a fi un antidot pentru veninul unei vipere. Bijuteriile cu citrin ar fi un cadou grozav pentru o persoană născută în luna noiembrie.

Citrinul este o varietate galben pal de cuarț cristalin care seamănă cu topaz. Diferitele nuanțe variază de la galben, auriu, portocaliu și maro. Brazilia este cel mai mare producător de citrin.

Citrinul simbolizează claritatea mentală și prosperitatea

Decembrie: Topazul si Zirconul

Topazul vine în multe culori, inclusiv albastru deschis, roz, galben, roșu și verde. Piatra lunii decembrie este o formă de topaz albastru strălucitor și oferă protecție purtătorului său. Frumusețea topazului albastru nu numai că îl face un cadou grozav pentru cineva născut în luna decembrie, dar în general bijuteriile cu topaz albastru sunt unul dintre cele mai dorite tipuri de bijuterii cu pietre prețioase.

cercei argint topaz

Topazul albastru este destul de rar. De obicei, incolor sau gri, topazul albastru este de obicei tratat termic și iradiat pentru a produce un albastru mai închis mai dorit. Surse importante de topaz se află în Rusia, Siberia, Brazilia, Sri Lanka, Africa, China, Japonia, Nigeria, S.U.A. și Mexic.

colier tennis topaze

Topazul simbolizează fericirea și protecția.

Zirconul este asociat cu încrederea și bunăstarea.Numele "zircon" provine din cuvântul arab "zargun," care înseamnă "aură." Acesta a fost asociat și cu planeta Venus, iar într-un context astrologic, se spune că zirconul aduce iubire și prosperitate

 bratara tennis aurie

Pietrele lunii de nastere nu sunt doar obiecte frumoase, ci si purtatoare de semnificatii profunde si istorie bogata. Indiferent de luna in care v-ati nascut, aceste pietre va pot aduce noroc, inspiratie si frumusete in viata voastra. Asadar, bucurati-va de ele si explorati misterele fiecarei pietre pentru a va apropia mai mult de propria voastra identitate si spiritualitate.

Comentarii

Am găsit articolul util pentru a-mi alege bijuteriile de zi cu zi. Descrierile pietrelor și modul în care se potriveau cu semnificația lunii de naștere a fost un detaliu minunat.

— Manuela Dinu

Îmi place modul în care articolul aduce în prim-plan istoria și miturile din spatele fiecărei pietre. Este uimitor să vezi cum o piatră poate avea o semnificație atât de profundă

— Dorian Soare

Articolul este informativ și bine structurat. Apreciem modul în care pietrele lunii de naștere sunt prezentate pe parcursul anului. Este o lectură minunată pentru a vă apropia de semnificația pietrelor în funcție de data nașteri

— Patricia Nane

Articolul este un ghid excelent pentru alegerea bijuteriilor personalizate sau cadourilor de naștere. Am învățat multe despre semnificațiile pietrelor, ceea ce a făcut experiența cumpărăturilor mult mai valoroasă

— Monica g.

După ce am citit acest articol, am decis să-mi achiziționez o bijuterie cu piatra lunii de nastere. Este minunat să știi că alegi ceva cu semnificație personală.

— Confucius

Ati reusit sa ma transportati in lumea frumuseții și semnificațiilor profunde ale acestor bijuterii. Multumim

— Mariana Florea

Apreciez faptul că articolul acoperă toate lunile din calendar, oferind informații pentru oricine, indiferent de luna în care s-a născut

— Teo

Articolul aduce în prim plan povestea și miturile legate de fiecare piatră a lunii de nastere, ceea ce m-a făcut să le apreciez și mai mult

— Simona C

Acest articol mi-a dat idei minunate pentru cadouri pentru prieteni și familie. Puteți găsi bijuterii care să aibă un înțeles special pentru persoanele dragi.

— Maria D