Elegante si versatile, cu siguranta sunt vedetele magazinului nostru. Deseori primesc intrebari de la clientele mele despre cum ar trebui sa fie purtate, daca isi aleg bine marimea si multe alte detalii. Asa ca am decis sa scriu aici pe larg despre toate aceste aspecte. In primul rand sa aflam de ce se numesc “bratari tennis”.

banner facebook 3

ORIGINEA NUMELUI

Initial cunoscute ca si “bratarile cu diamante in linie”( line diamond bracelet) sau “eternity bracelet”, acestea si-au castigat numele si faima in 1977, la US Open, in timpul unei partide de tenis , in care celebra jucatoare americana Chris Evert si-a pierdut pe teren bratara cu diamante , in urma unei lovituri mai viguroase. Evert le-a cerut oficialilor să pună meciul în așteptare pentru a-și căuta brățara. Cu spectatorii și telespectatorii urmărind căutarea in direct, brățara de diamante nu numai că a dobândit un nou nume celebru, dar a si atras atenția intregii lumi, devenind  de atunci un accesoriu extrem de dorit.

BLOG TENNIS BRACELET LASARDO GIOIELLI

O brățară tennis tipică este formată din diamante de aceeași dimensiune, taietura, culoare și claritate așezate unul langa celalalt,pentru a realiza un cerc complet. Flexibile, durabile și confortabile, acestea reprezinta modalitatea ideala de a aduce stralucire în viața ta de zi cu zi.

In urmatorul pasaj, vom vorbi despre montura pietrelor si „croiala” acestora.

FORMELE SI MONTURA PIETRELOR IN BRATARA TENIS

Asa cum poate ati observat, deseori in descrierile produselor de pe site-ul nostru se regasesc denumiri ca Round Cut, Princess Cut, Marquise Cut, Oval Cut sau Heart Cut.  Acestea reprezinta modul in care diamantul (fie el natural sau in cazul bratarilor noastre,cubic zirconia), este taiat.

Aveti mai jos o reprezentare a acestor taieturi in sectiune, precum si poze cu fiecare model de bratara in parte

forme de diamant lasardo blog

BRATARA TENIS ROUND CUT

griffe mare c

BRATARA TENIS PRINCESS CUT

carre rose gold subtire b

BRATARA TENIS ROUND CUT ( CIPOLLINA)

cipollina mare d

CUM SA EVALUAM CALITATEA UNUI BRATARI TENNIS

Bratarile tennis cu diamante naturale sau cubic zirconia sunt unice si pretioase. Ele completează orice ținută și nu vor ieși niciodată din trend, făcându-le unele  dintre acele bijuterii esențiale pe care orice femeie ar trebui să le dețină. Prin urmare, un factor important de luat în considerare atunci când cumpărăm o brățară tenis este calitatea acesteia.

LASARDO GIOIELLI BLOG

Cum se poate evalua calitatea unei brățări tennis ? Există doi factori importanți care trebuie luați în considerare: tipul de metal utilizat  și frumusețea pietrelor. Brățările tennis sunt fabricate din mai multe metale diferite, cum ar fi argintul rodiat, aurul galben, aurul roz, aurul alb și platina. Toate pietrele acestor bratari sunt montate manual, ceea ce le face si mai mult de apreciat.În timp ce fiecare metal oferă propriul său aspect distinctiv, nu toate metalele oferă aceleași avantaje. Deoarece o brățară tennis este purtată destul de des, durabilitatea metalului este un factor important de luat în considerare.

CUM DETERMINAM MARIMEA UNEI BRATARI TENNIS

În general, dimensiunea unei brățări nu este la fel de crucială ca dimensionarea corectă a unui inel. Totusi,pentru a găsi dimensiunea potrivită , măsurați încheietura cu o bucată de sfoară sau o panglică, apoi adăugați între jumătate de centimetru și doi centimetri la lungimea totală pentru a calcula mărimea brățării.

Bratara tennis nu trebuie sa vina fixa pe incheietura, dar nici sa fie foarte larga ca sa cada de pe mana. Din punctul meu de vedere, masura perfecta pentru o bratara tennis este atunci cand poti introduce cu usurinta un deget intre incheietura mainii si bratara.

lasardo blog bratara tennis

Una dintre cele mai sexy calități ale brățării tennis este acea ca ea flirteaza cu incheietura mainii. Când brațul este lasat in jos, brățara ar trebui să alunece până la încheietura mâinii, iar atunci cand bratul este sprijinit, aceasta atarna elegant la mana noastra.

CUM PURTAM BRATARA TENNIS?
Brățara care a captivat atenția lumii în timpul unui meci de tenis nu a incetat niciodată să fascineze. Cumpărătorii de bijuterii vor  să știe totul despre aceast brățara iconică. Mai exact, pe care încheietura se poartă brățara. Deoarece majoritatea oamenilor sunt drepțaci , brățările tennis sunt purtate de obicei pe încheietura stângă, deoarece purtătorul tinde să folosească mâna stângă mai puțin decât mâna lor dominantă. În ciuda acestui fapt, nu există nicio regulă  când vine vorba de a decide pe care încheietura a mâinii trebuie să porți brățara tennis.

BRATARA TENIS ARGINT 925LASARDO GIOIELLI
BRATARA TENNIS ARGINT 925 RODIAT CU DIAMANTE CZ ALBE

O altă întrebare populară este: „Poți purta o brățară tennis în fiecare zi?” Da, într-adevăr. Bratarile tennis sunt elegante, atemporale si versatile. Aceasta bijuterie poate fi superba  când este asortata cu o pereche de blugi și o cămașă casual, dar acelasi lucru se întâmplă si atunci când este purtata cu o rochie de covor roșu, ceea ce le face potrivite în fiecare zi.

Fara a mai scrie intrebarea,raspunsul este da,barbatii pot purta si ei bratari tennis! Important este sa te simti bine in pielea ta, sa gasesti accesoriile care ti se potrivesc si  stilul care te defineste. Stangacia cu care purtam haine sau bijuterii , doar pentru ca sunt la moda sau pentru ca le vedem la ceilalti, se vede cu ochiul liber si nu merita nici banii si nici osteneala.

BRATARA TENNIS LASARDO GIOIELLI
BRATARA TENNIS 925 RODIAT CU DIAMANTE CZ ALBE SI NEGRE

Putem purta bratara alaturi de un ceas , alaturi de alte bratari tennis sau putem  face, asa cum imi place mie sa spun un “ wrist game” de “ mix and match” – si anume, mai multe modele de bratari pe aceasi incheietura -(bratari tennis, bratari din piele, bratari snur sau bratari cu pietre mici semipretioase ,onix, de exemplu) .

Întreaga fascinatie a brățării tennis este ideea de a putea purta diamante zilnic. Fie ca bratara este din argint rodiat sau din aur, cu diamante naturale sau diamante cubic zirconia, cu siguranta este un accesoriu seducator si mereu la moda,care te poate insoti oriunde si  in toate ocaziile.

68th Primetime Emmy Awards, Arrivals, Los Angeles, USA - 18 Sep 2016

Recomandare mea este sa urmariti cu atentie  instructiunile si sfaturile pe care le-am prezentat aici, pentru a va putea pastra bijuteriile in conditii cat mai bune si pentru a va bucura de ele timp cat mai indelungat.